Etusivu :: Oppilashuolto :: KaKe

 

Koulussamme on käytössä kasvatuskeskustelu – Kake. Kakella tarkoitetaan menetelmää, jolla pyritään vähentämään turhia reppuvihkomerkintöjä ja jälki-istuntoja.

Miten Kake toteutuu?

Käytännössä Kake toimii siten, että jonkin suuremman kahnauksen tai toistuvien kahnauksien, jatkuvan tunnilla häiritsemisen, useiden kotitehtävien laiminlyöntien, yms. jälkeen oppilas otetaan opettajainhuoneeseen Kakeen. Kaken aluksi oppilas soittaa itse kotiin ja kertoo vanhemmallensa, miksi hän on Kakessa. Tämän jälkeen opettaja juttelee vanhemman kanssa ja keskustelee sen jälkeen oppilaan kanssa. Oppilaan kanssa käydään läpi tapahtunutta ja sovitaan jatkosta. Opettaja ottaa vielä myöhemmin yhteyttä oppilaan kotiin.

 Miksi Kake?

 Halusimme siirtyä käyttämään Kakea, koska reppuvihkoviestintä ei aina toiminut ja se oli myös menettänyt merkitystään oppilaiden kohdalla. Kaken kautta pystymme myös varmistamaan, että kodit todella saavat heti tiedon siitä, mitä koululla on tapahtunut.

 Pyrimme käyttämään Kakea viisaasti – pienemmissä asioissa ja muussa viestinnässä reppuvihko ja muut vanhat menetelmät ovat siis edelleen käytössä.

 

Mitä hyötyä kasvatuskeskustelusta?

  • Oppilas kohtaa tekonsa.
  • Oppilaalla on mahdollisuus tulla kuulluksi.
  • Asia tulee heti vanhempien tietoon.
  • Kake kannustaa oppilasta kohti parempaa.